Lil Legends wordt 3e op het WK van UDO Streetdance

Lil Legends is afgelopen zondag derde geworden bij de United Dance Organisation (UDO) Wereld Kampioenschappen 2019 in Blackpool Engeland in de categorie ‘Under 16 beginner Streetdance’.  Lil Legends werd met deze prestatie het beste Nederlandse team in hun categorie. Eerder dit jaar al werden ze Nederlands kampioen en behaalden zij een tweede plaats tijdens de Europese kampioenschappen.

SPONSORPROGRAMMA De groep had zich via het NK  gekwalificeerd en zijn vervolgens een sponsorprogramma begonnen om de reis naar Engeland mogelijk te maken voor alle veertien teamleden. Uiteindelijk resulteerde het totaalbedrag in meer dan 10.000 euro. Hierdoor kon iedereen mee naar Engeland. Afgelopen donderdag zijn ze vertrokken en op vrijdag wisten ze zich al direct te kwalificeren voor de finaledag op zondag.

HERKANSING ONTLOPEN Van de 28 teams van over de hele wereld (met onder meer Japan, Nieuw Zeeland, Thailand, Canada), wist het team daarmee al de herkansing van zaterdag te ontlopen, waarna ze zondag met veertien teams gingen strijden om de eerste plaats. Uiteindelijk zijn ze als derde geëindigd en zijn ze daarmee het beste Nederlandse team geworden. Met familie en vrienden is vervolgens feest gevierd in Blackpool en was er een beker en waren er medailles voor het team.

Het Engelse U.D.O. (United Dance Organisation) geldt wereldwijd als de belangrijkste organisatie voor deze dance events.

bron: https://www.edestad.nl/lokaal/podiumkunsten/264576/lillegends-van-edese-dance-studio-imove-wint-prijs-engeland-630963